~~~oke. anda perlu study ona. esok anda paper.

Hormon yang sangat tak stabil ni wat diri rasa tak tulis sumtink kat blog. Tapi tappasti nak tulis ape. Tapi saya tau saya kene tulis sesuatu. Besok saya ada paper untuk final. Tapi saya tamau study. Paper dan nota sangat beserak atas meja. Yep, saya suka tengok meja saya berserak masa saya study dan masa saya wat asaimen. Sebab bila meja berserak saya rasa macam saya betul-betul sedang struggle wat keje or study. Saya sedang tension sekarang. Saya sedang ber-ym. Dan hati saya sedang marah. Saya kesian dengan orang yang saya sedang ym. Tapi saya tabbley tipu yang saya geram dengan orang tu.

Kat luar sana, sebok je orang dok drill-drill pasang besi untuk wall climbing. Bising tau tak. Nape la pilih time final exam cenggini untuk pasang semua tu. Cuti nantikan ada. Bunyi ketok sana ketok sini. Drill sana drill sini. Kang kene drill cam harnab baru tau. Time kecamok macam ni la rumet balik umah adik. Rumet, sayep perlukan kamu sekarang. Saya nak kamu teman saya ke toilet sebab saya takot nak lalu foyer tu.

Tiba-tiba saya rasa hidop saya sangat tak best bila compare dengan orang lain. Betul manusia tappenah puas dengan apa yang dia ada. Begitu juga saya sebab saya pon bergelar manusia. Saya rasa tak puas dengan banyak benda: saya nak laptop baru sebab lappy saya ni da nak patah. Tapi mengenangkan dia sangat bejasa meneman saya wat asaimen since my diploma’s days dulu, maka saya kembali sayang dia. Hurm. Bila pikir-pikir, macam tu je benda yang sayep tappuas ati. Maka, saya ubah fikiran lah. Saya berpuas ati dengan idop saya. Walaupun saya tengah facing dengan baaaanyak masalah sekarang ini, tapi saya masih oke. (Dan ternyata entri ini jelas membuktikan yang saya tak stabil; hormon, mental, perasaan) Kalau saya diminta berjalan pada satu garisan yang lurus, mesti saya ke kanan, then ke kiri, then saya pusing belok-belok sikit. Then saya masok longkang. Padan muka. Wah. Benci pada perasaan ini. Rumet. I nid you now. I really do. Pliz kambek soon. I nid you to be around. Dan saya takot nak lalu foyer itu.

WAW. Da pukol satu lebey. Study belum jugak2 abez. Sekarang saya perlu fokus. K. Daaaa. (Tapi rasa macam nak tulis lagi. Ona.. Study!)

ona: oke~

::::harap hormon saya kembali stabbbbil dengan segera, sesegera mee segere:::::

Advertisements

November 4, 2009. 'em-ti'em', familia, kotak hati kecil.

11 Comments

  1. lurunna replied:

    setahu sy…awk tapenah stabil~~~

  2. putraim replied:

    laaa…awatnya x habaq yang akak x rumate, kalu x bleh tlng tmankan…. huwawawawawa…
    peringatan: anda banyak menggunakan bahasa yg salah, sila perbaiki bahasa anda dengan menghadiri kelas bahasa yang di ajar oleh Q. huhuhu

    • silentmonologue replied:

      kamu kene tukar jantina dlu baru dipertimbangkan jadi rumet..haha…ala, kelas bhs q pon tak brape btol, q ckp ‘makan ulam’….

      • qdetactive replied:

        ai main kasar nampak. ni yang ade ‘makan tanah’ ni kang…huhu

      • silentmonologue replied:

        makan nasik la best..haha..makan ulam ke..

  3. nurthurayya replied:

    sye sdg bce nota bilazim~

    seyes~ini adlh tngkahlaku bilazim…hehe

    • silentmonologue replied:

      ~~~mahu jadi klien anda..plizzzz~~~~~

      • putraim replied:

        akak jd klien sy je lah…hahaha

  4. rosputih09 replied:

    ona sy rasa skrg ni pon sy rs mcm awak rasa…kdg2 rs mcm xbest je kan n rs xpuas hati..huk..bencinyer perasaan ni…

  5. silentmonologue replied:

    tamau la jd klien rahim..nti ada yg maree….haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: