Kafe KC bikin aku hangin~

4 a.m in the morning.
Tomorrow ade kelas SPSS kol 9 tapi mata dari tadi terkebel2 tamao lelap.
Teringat kat silentMONOLOGUE. Maka terupdate-lah SM ini.

Cerita makmandir arini adalah pasal Kafeteria Kolej Canselor yang maha dashyat tu. Actually da lama da aku tak makan kat kafe tu sebab last aku makan, aku serik dengan makanan dia yang mahal+cikit+takde rasa langsung tu!
So, for this story, folo jela conversation between aku n akak jaga kaunter tu.

Akak kaunter : Ye dik nak order ape?
Aku : Hurm, saya nak order nasi goreng kampung 1.
Akak kaunter : Ala dik, tinggal udang je.
Aku : Sume da abez ke?
Akak kaunter : Yela dik, udang je ade.
(aku da start bengang. So what kalu udang je ade).
Aku : Dah tu ape yg leh order. Memang sume abez ke?
Akak kaunter : Ha ah. (Dia leh termenung depan aku) Udang je ade. Tapi jap2, hurmmm, xpelah, akak amek last order dari adik la. Nasi goreng kampung kan. Makan bungkus?
Aku : Bungkus.!
Akak kaunter : Ala dik,bungkus ke? polisterin abezlah. Adik makan jela. Makan jela dik. 
(Bengang aku da meluap2)
Aku : Lah, polisterin pon abez ke. Akak meniaga cane?
Akak kaunter : Entah la dik, akak pon tak tau. Ntah diorg ni, macam mane ntah. (Dengan wat muka bajet dia tak besalah sambil jungkit2 bahu). Alah, adik makan jela kat sini. (Sukati dia je suruh2 aku kan)
Aku : Takde kak, saya tapau untuk orang nih (tipu sunat).
Akak kaunter : Owww. Cane eh?? (Dia plak tanya aku kan)
Aku : Canilah kak, akak bungkus dalam plastik air pon takpe! Saya mmg nak tapau!
Akak kaunter : Owh, plastik ni ek (tunjuk plastik air kat aku)?
Aku : Haah lah.
Akak kaunter : Ye tak ye jugak kan.
(Dia pon tulis order aku kat ketas pastu kat bawah tu ade note kecik ‘bungkus dalam plastik’.
Aku pon amek order tu n bagi kat mamat kat dapur tu.

Few minutes later aku datang amek nasi aku tadi. Peliknya nasi aku tadi elok je dia bungkus lam polisterin. Baru beli polisterin kot aku pikir. Aku pon bawak la nasi pi bilik shida, nak sentap dengan dia (jenguk shida kena gatal.haha). Before aku sampai bilik shida sempat la aku intai sat nasi aku tadi. Bila aku tgk je dalam polisterin tu, aku tak tau aku nak marah ke nak ketawa. Nasi goreng aku tu dia bungkus guna plastik oren dulu(plastik kat GUC tu) , pastu baru letak plak dalam polisterin. Da berdabel dabel da bungkusnya. Plastik then plosterin?? Whaatttt???? 

Aku tak tau nak considerkan diorg punya mental ni tahap ape. Aku lupa nak amek gambar, kalau nak mmg lama dah aku upload. Sampai bilik shida, aku story kat shida n ct, bila aku bukak je polisterin tu, diorg gelak sampai 1 malinja leh dgr. Aku mmg lama tobat takkan beli kat situ lagi melainkan terdesak. Cam ape la kafe KC ni. Memang teruk sgt service diorg. Bersih mmg la bersih. Memang macam orang tak penah beniaga punye layanan. Klau tak penah pon, ni da lebih sebulan diorg stat meniaga, at least improve la cikit. Ni tak. Hisy, mmg menyakitkan hati lah. Mau aje lingkup. Ingatkan tukar owner lagi better la dari yg lama. Tapi 1000 kali hampeh dari yang lama. Dan aku bukan orang pertama yang dah terkena dengan diorang. Kalau tak penah tekena dengan diorng bukan budak KC la namenye. Mahal. Tak sedap. Tawar. Cikit. Air lagi la jangan cakap. Hancur gila. Sebbek la aku da final sem. Tanak aku jumpe dengan akak tu n sekutu kafe dia tu. Better gi KTDI or fudkot. Klu beli makanan kat kafe klu tak menyumpah memang tak sah lah. Hadoi. MPP yang batch baru ni tolong la settlekan masalah ni. Diorng ni cas makanan tgh ari pon melampau2. Lauk tak sedap tapi cas mahal gila. Kalkulator tekan beriye aku tengok. Ntah ape yg dia kire pon aku tak tau. Last2 wat muka pening. Memang sangat2 teruk kafe baru ni. Tolonglah nyah mereka dari KC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 https://silentmonologue.wordpress.com

Advertisements

February 22, 2010. Uncategorized. 4 comments.

After few months i didn’t ______ ~

Da bebulan rasanya tak update blog. Ntah ape angin arini terasa macam nak update tapi tak tau nak story ape. So, bacalah ye. Enjoice.

My life isn’t change so much. Tapi apa yang pasti, IncikHati tidak lagi sentiasa di depan mata. Beliau da berangkat ke Melaka, berpractical di sana. People keep telling dat ‘ala,dekat je melaka tu’. Yelah saya tau la, tapi nak pi tu pon guna masa jugak kan. Dan masa-lah yg jadi halangan utama sebab i have too many comitment here especially my project paper. Hadoi~~ Itu satu hal lagi, ntah ape cite la dengan projek itu, pilot test blm buat lg. Aihhh..  Tapi saya benar2 teringin melawat incikhati itu, makan2 di umbai (possible tak wak?hehe), jalan2 di Melaka dengan incikhati, melihat kehidupan dia sebagai cikgu. Haha. Mungkinkah terjadi? Itu kita tidak tau.

My rumet pon praktikal jgk. (Mau kenal sama rumet saya yang best itu, klik di sini *Liza Tahir*. Now i gonna cakap-dalam-hati bila ada kat bilik sbb takde teman sebicara dan seketawa sy. And baru tadi i notice that she left her photo on my table, for me to look at the picture in case i miss her maybe. Tentiu rumet. Miss our moment so much. (T.T)

Saya doakan kedua-dua insan ini dipermudahkan segala urusan, dapat murid yg nakalnya oke2 aje (murid skng mane yg tak nakalkan), berbahagia bersama housemate masing2, dapat ber-praktikal dengan baik, dapat A for practical grading dan menjadi cikgu yang cemerlang+best!!!

|kat atas tadi ye2 kate tak tau nak story pe. Sekali menaip ade je story. Ala, pompuan! Haha|

||.wheendu-lah.||

https://silentmonologue.wordpress.com

February 20, 2010. Uncategorized. 2 comments.