Kafe KC bikin aku hangin~

4 a.m in the morning.
Tomorrow ade kelas SPSS kol 9 tapi mata dari tadi terkebel2 tamao lelap.
Teringat kat silentMONOLOGUE. Maka terupdate-lah SM ini.

Cerita makmandir arini adalah pasal Kafeteria Kolej Canselor yang maha dashyat tu. Actually da lama da aku tak makan kat kafe tu sebab last aku makan, aku serik dengan makanan dia yang mahal+cikit+takde rasa langsung tu!
So, for this story, folo jela conversation between aku n akak jaga kaunter tu.

Akak kaunter : Ye dik nak order ape?
Aku : Hurm, saya nak order nasi goreng kampung 1.
Akak kaunter : Ala dik, tinggal udang je.
Aku : Sume da abez ke?
Akak kaunter : Yela dik, udang je ade.
(aku da start bengang. So what kalu udang je ade).
Aku : Dah tu ape yg leh order. Memang sume abez ke?
Akak kaunter : Ha ah. (Dia leh termenung depan aku) Udang je ade. Tapi jap2, hurmmm, xpelah, akak amek last order dari adik la. Nasi goreng kampung kan. Makan bungkus?
Aku : Bungkus.!
Akak kaunter : Ala dik,bungkus ke? polisterin abezlah. Adik makan jela. Makan jela dik. 
(Bengang aku da meluap2)
Aku : Lah, polisterin pon abez ke. Akak meniaga cane?
Akak kaunter : Entah la dik, akak pon tak tau. Ntah diorg ni, macam mane ntah. (Dengan wat muka bajet dia tak besalah sambil jungkit2 bahu). Alah, adik makan jela kat sini. (Sukati dia je suruh2 aku kan)
Aku : Takde kak, saya tapau untuk orang nih (tipu sunat).
Akak kaunter : Owww. Cane eh?? (Dia plak tanya aku kan)
Aku : Canilah kak, akak bungkus dalam plastik air pon takpe! Saya mmg nak tapau!
Akak kaunter : Owh, plastik ni ek (tunjuk plastik air kat aku)?
Aku : Haah lah.
Akak kaunter : Ye tak ye jugak kan.
(Dia pon tulis order aku kat ketas pastu kat bawah tu ade note kecik ‘bungkus dalam plastik’.
Aku pon amek order tu n bagi kat mamat kat dapur tu.

Few minutes later aku datang amek nasi aku tadi. Peliknya nasi aku tadi elok je dia bungkus lam polisterin. Baru beli polisterin kot aku pikir. Aku pon bawak la nasi pi bilik shida, nak sentap dengan dia (jenguk shida kena gatal.haha). Before aku sampai bilik shida sempat la aku intai sat nasi aku tadi. Bila aku tgk je dalam polisterin tu, aku tak tau aku nak marah ke nak ketawa. Nasi goreng aku tu dia bungkus guna plastik oren dulu(plastik kat GUC tu) , pastu baru letak plak dalam polisterin. Da berdabel dabel da bungkusnya. Plastik then plosterin?? Whaatttt???? 

Aku tak tau nak considerkan diorg punya mental ni tahap ape. Aku lupa nak amek gambar, kalau nak mmg lama dah aku upload. Sampai bilik shida, aku story kat shida n ct, bila aku bukak je polisterin tu, diorg gelak sampai 1 malinja leh dgr. Aku mmg lama tobat takkan beli kat situ lagi melainkan terdesak. Cam ape la kafe KC ni. Memang teruk sgt service diorg. Bersih mmg la bersih. Memang macam orang tak penah beniaga punye layanan. Klau tak penah pon, ni da lebih sebulan diorg stat meniaga, at least improve la cikit. Ni tak. Hisy, mmg menyakitkan hati lah. Mau aje lingkup. Ingatkan tukar owner lagi better la dari yg lama. Tapi 1000 kali hampeh dari yang lama. Dan aku bukan orang pertama yang dah terkena dengan diorang. Kalau tak penah tekena dengan diorng bukan budak KC la namenye. Mahal. Tak sedap. Tawar. Cikit. Air lagi la jangan cakap. Hancur gila. Sebbek la aku da final sem. Tanak aku jumpe dengan akak tu n sekutu kafe dia tu. Better gi KTDI or fudkot. Klu beli makanan kat kafe klu tak menyumpah memang tak sah lah. Hadoi. MPP yang batch baru ni tolong la settlekan masalah ni. Diorng ni cas makanan tgh ari pon melampau2. Lauk tak sedap tapi cas mahal gila. Kalkulator tekan beriye aku tengok. Ntah ape yg dia kire pon aku tak tau. Last2 wat muka pening. Memang sangat2 teruk kafe baru ni. Tolonglah nyah mereka dari KC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 https://silentmonologue.wordpress.com

Advertisements

February 22, 2010. Uncategorized.

4 Comments

  1. Shasha replied:

    Saya makan kat kafe kc ari nie…

    Mee goreng ckit…
    Ayam seketul yg kecik…
    Telur mata satu…

    Kaching!

    RM : 6.80

    • silentmonologue replied:

      peisha..they became worst day by day.. mmg da tak tahan dgn dirg. but wat to do, we have no choice especially bila da desperate sgt..really2 need to do something.

  2. ipa faiza~ replied:

    kak kite pon penah terkena..
    balik kelas penat sungguh.. sangat lapar..
    order nasi goreng ayam..

    setengah jam~ x siap lagi..
    tanye bru nk goreng ayam..

    tunggu lagi…
    tibe2 ckp kite x order plak..
    kertas ilang..

    da menyirap.. sabar lagi..

    last ade la dlm 1 jam. siyes x tipu..
    dpt nasi goreng SEJUK, ayam goreng seketul SEJUK dlm polistrin (padahal order makan)!!

    menitik air mate.. huhu

    perlu diambil tindakan!!

    • silentmonologue replied:

      betul ke pah? lagi sadis dari akak nih. tp makanan diorg nape ek sejuk2, tp berjam2 kite tunggu mcm dia ngah masak. yang ketungtang kat dapur tu bunyik ape.
      siyes pah, akak tak penah jumpe lg management makanan yg sgt terok mcm diorg. hakikatnye diorg tau tak diorg tu terok eh? akak wonder lah.
      mana la tau diorg ingat diorg da best sgt.
      aku da jadi sgt benci da dgn akak kafe tu.mmg rasa anti abez. akak bile dgn dia mmg da tak reti nak cakap lembut2 da.
      akak jarang jugak beli kat kafe, tp setiap kali beli mesti tak miss terkena yg pelik2. ntah la. harap2 cepat la bertukar.
      dah, pasni ipah gi je KTDI. tak la jauh sgt. kalu jauh pon puas ati makanan sedap, byk n panas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: