Kini terhapdet blog aku dengan isi ntahpape.

Tiada mood dan idea untuk hapdet blog.
Hari-hari bila online, jenguk blog, then terus tutup.
Bosan barangkali dengan blog sendiri.
Seminggu hampir belalu selepas KKC.
Kenangan yang paling jelas adalah bintik-bintik merah yang gatal ni.
Mesti jadi parut nanti. Huh!! Buruk la kaki aku.
Lupakan soal kaki. Aku nak ucapkan tahniah seribu kali tahniah buat 37 peserta KKC 22, 30 orang fasi (termasuk fasi jemputan) dan pihak pengurusan kerana berjaya menjayakan KKC 22 ni.
Tahniah juga buat pengarah KKC 22; Wok Ida di atas kejayaan KKC 22.
Dan nyata aku sangat risaukan souvenir yang ko dapat dari tangga Sg Dara.
Moga ko cepat sembuh. Dan harap keadaan jd makin better.

~~~
Rumah still sunyi. Mak masih di kampung.
Ayah keje. Adik keje. Malam baru balik.
Kakak? Merambu. Memanfaatkan cuti sekolah dia.
Aku? Hurm, rasa cam nak balik kolej sekarang jugak.
Bosan yang amat duduk kat umah. Sebbek rumah ni tak besar.
Senang nak uruskan kotak empat segi ni.
Dan sebbek kat umah ni ada Bella.
Kucing comel ni la yang wat aku tejaga pagi tadi sebab bising perut dia lapar.
Sori ek Bella, lupa nak letak friskies kat dapur.
Aku tengok Bella. Bella tengok aku. Haha.
Boleh la. Nanti bila aku da belaki boleh la aku tengok laki aku. Ekeke.

~~~

Result aku da cek. Hasilnya macam _________ (isi la sendiri tempat kosong ni).
Sedih sangat dengan result sendiri.
Sepanjang blaja aku tak penah dapat result mcm ni.
Busy sangat ke aku sampai study pon huruhara. Tak jugak rasnya.
Tapi penat itu ya. Agak penat sem ni.
Da tua barangkali.
Saat ni tengah layan lagu The Brantaz. Terbujur kaku. Best.
K la. Nanti bila aku boring nanti aku hapdet lagi k.
Cioowwww.
(Bella, say goodBYE cepat!!) eiyawwww~~~

December 1, 2009. campus life, familia, friends. 10 comments.

~Tiba-tiba saya rasa macam-macam. Macam best dan tak best. Ape-apelah.

Now, it is my turn to be tagged. Thanx kepada sesiapa yang men-tag itu.Hehe

1. My ex…
boyfren is with sumbody else..do i care?

2. Maybe I should…
turn back time. I will stop him to do  that mistakes. Tiba-tiba teringat pada dia. Wah!

3. I’d love…
to eat and sleep. definitely. no doubt.

4. People would say that I am..
sengal.yup i admit it. so what?

5. I don’t understand….
why certain people love mathematic so much. coz i hate it.

6. When I wake up in the morning…
i will said “oh, da tengah hari rupenye”

7. I trust…
in Allah.

8. Life is…
in your hand.u decide what u wanna be.

9. My past taught me..
that i need to strong.matured oso.

10. I get annoyed when…
people keep telling me dat i’m skinny.haha

11. Parties are..
tupperware party.

12. I wish…
to have hundred wishes. (i wish.amin)

13. Dogs…
is hanjing.hanjing itu haram.

14. Cats…
is bella. kucing itu takot dgn aku stiap kali balik umah.

15. Tomorrow is…
shopping and muvee day with shida.

16. I have a low tolerance for…
people that always spitting at anywhere. no menace oke.

17. If I had a million dollars…
i will send my parent to naek haji. Amin.

18. I’m totally terrified of…
kene gatal2. scary.

19. When I look at the night sky I think…
of my future. (including who my future husband might be)

November 11, 2009. campus life, familia, incik hati, kotak hati kecil. Leave a comment.

~~~oke. anda perlu study ona. esok anda paper.

Hormon yang sangat tak stabil ni wat diri rasa tak tulis sumtink kat blog. Tapi tappasti nak tulis ape. Tapi saya tau saya kene tulis sesuatu. Besok saya ada paper untuk final. Tapi saya tamau study. Paper dan nota sangat beserak atas meja. Yep, saya suka tengok meja saya berserak masa saya study dan masa saya wat asaimen. Sebab bila meja berserak saya rasa macam saya betul-betul sedang struggle wat keje or study. Saya sedang tension sekarang. Saya sedang ber-ym. Dan hati saya sedang marah. Saya kesian dengan orang yang saya sedang ym. Tapi saya tabbley tipu yang saya geram dengan orang tu.

Kat luar sana, sebok je orang dok drill-drill pasang besi untuk wall climbing. Bising tau tak. Nape la pilih time final exam cenggini untuk pasang semua tu. Cuti nantikan ada. Bunyi ketok sana ketok sini. Drill sana drill sini. Kang kene drill cam harnab baru tau. Time kecamok macam ni la rumet balik umah adik. Rumet, sayep perlukan kamu sekarang. Saya nak kamu teman saya ke toilet sebab saya takot nak lalu foyer tu.

Tiba-tiba saya rasa hidop saya sangat tak best bila compare dengan orang lain. Betul manusia tappenah puas dengan apa yang dia ada. Begitu juga saya sebab saya pon bergelar manusia. Saya rasa tak puas dengan banyak benda: saya nak laptop baru sebab lappy saya ni da nak patah. Tapi mengenangkan dia sangat bejasa meneman saya wat asaimen since my diploma’s days dulu, maka saya kembali sayang dia. Hurm. Bila pikir-pikir, macam tu je benda yang sayep tappuas ati. Maka, saya ubah fikiran lah. Saya berpuas ati dengan idop saya. Walaupun saya tengah facing dengan baaaanyak masalah sekarang ini, tapi saya masih oke. (Dan ternyata entri ini jelas membuktikan yang saya tak stabil; hormon, mental, perasaan) Kalau saya diminta berjalan pada satu garisan yang lurus, mesti saya ke kanan, then ke kiri, then saya pusing belok-belok sikit. Then saya masok longkang. Padan muka. Wah. Benci pada perasaan ini. Rumet. I nid you now. I really do. Pliz kambek soon. I nid you to be around. Dan saya takot nak lalu foyer itu.

WAW. Da pukol satu lebey. Study belum jugak2 abez. Sekarang saya perlu fokus. K. Daaaa. (Tapi rasa macam nak tulis lagi. Ona.. Study!)

ona: oke~

::::harap hormon saya kembali stabbbbil dengan segera, sesegera mee segere:::::

November 4, 2009. 'em-ti'em', familia, kotak hati kecil. 11 comments.

besday.of.my.kakak.sulung

Today i will sit for my 3rd paper of final exam

Until now, i still don get my sleep

Struggle for this paper ‘DCE 3603: Managing Professional Training’

‘Bersengkang mata’ just to memorized all those notes

I didn’t do well on my 1st test

So i need to double up my effort to ensure i can cover the marks that i lost

Right now I really miss my family evendoh i just met them yesterday

Mummy told me a good news about my sister, a very2 good news (wink ^.^)

I pray for ur happiness my sis, coz u are the only sister i have

And today, is your 25th birhtday

I wish the greatest happiness coming tru your life with your lovable person around you

I lurve my sister 🙂 Hepi bday again!

page2e

:: sori i can’t celebs it wif u, got paper maaaa ::

November 2, 2009. campus life, familia, friends, kotak hati kecil. 6 comments.