~~~disturbia.

Everybody try to reflect like they know what is actually happened.
If you don’t know what is the real things that happened,
just keep your mouth shut.
Don’t pretend like you are the perfect person that can give advises.
Plus, i don’t even need it.
And its don’t affect me at all.
I know how to handle my own problems oke.
Shuh, just go away!
Talk to the hand lah!!

*another unstable monologue*hate it*

November 13, 2009. kotak hati kecil. Leave a comment.

~Tiba-tiba saya rasa macam-macam. Macam best dan tak best. Ape-apelah.

Now, it is my turn to be tagged. Thanx kepada sesiapa yang men-tag itu.Hehe

1. My ex…
boyfren is with sumbody else..do i care?

2. Maybe I should…
turn back time. I will stop him to do  that mistakes. Tiba-tiba teringat pada dia. Wah!

3. I’d love…
to eat and sleep. definitely. no doubt.

4. People would say that I am..
sengal.yup i admit it. so what?

5. I don’t understand….
why certain people love mathematic so much. coz i hate it.

6. When I wake up in the morning…
i will said “oh, da tengah hari rupenye”

7. I trust…
in Allah.

8. Life is…
in your hand.u decide what u wanna be.

9. My past taught me..
that i need to strong.matured oso.

10. I get annoyed when…
people keep telling me dat i’m skinny.haha

11. Parties are..
tupperware party.

12. I wish…
to have hundred wishes. (i wish.amin)

13. Dogs…
is hanjing.hanjing itu haram.

14. Cats…
is bella. kucing itu takot dgn aku stiap kali balik umah.

15. Tomorrow is…
shopping and muvee day with shida.

16. I have a low tolerance for…
people that always spitting at anywhere. no menace oke.

17. If I had a million dollars…
i will send my parent to naek haji. Amin.

18. I’m totally terrified of…
kene gatal2. scary.

19. When I look at the night sky I think…
of my future. (including who my future husband might be)

November 11, 2009. campus life, familia, incik hati, kotak hati kecil. Leave a comment.

wonderwoman. here i come.

Dari kabaran dari sorang teman. Teman baik. Minta pertolongan. Dan kali ini aku perlu bantu dia sangat-sangat. Dia akan dilanda musibah, malapetaka, bencana kalau aku tak tolong dia. Jadi aku mesti tolong. Kalau aku tak tolong, maka, dia akan dilanda malang selama satu semester. Don wori my pren, aku akan tolong ko sehabis daya. Aku makin bengang pulak dengan budak-budak-pembawa-disaster tu. Noktah.

Hurm. Hari ke 3 berada kat umah. As always nothing much i do at home melainkan melantak tak sudah-sudah. Ohyea, i got new hair cut, specially cut for KKC. Dan esok beta akan kembali ke kolej semula. Meneruskan segala-gala keje yang tertunggak. Banyak keje-keje yang menanti. Tadi pengarah da kol, huhu, perlu berkerja keras untuk projek mega itu. Baek bos, i’m coming back tomorrow. Report duty on tomorrow nite k. Huhu~~

KKC is around the corner. Project paper also (zero progress). My big and mega program also need to run harder. Now, i get new task ~ AJK dekorasi for HRD Conference, tu pon big program jugak. Next semester is going to be my tough semester ever. Hope i can do my very very best. Hope i can divide my time and space properly. InsyaAllah. So untuk sem depan aku kene jadi wonderwoman. Perlu tangkas, macam superman. Perlu kuat macam popeye. Perlu macho macam batman (ada kaitan ke). Perlu sabar macam cinderella. Perlu berani macam mulan. Perlu kekal cemerlang~~~

::i miss my rumet::i miss my frens::

November 10, 2009. Uncategorized. 4 comments.

~~~oke. anda perlu study ona. esok anda paper.

Hormon yang sangat tak stabil ni wat diri rasa tak tulis sumtink kat blog. Tapi tappasti nak tulis ape. Tapi saya tau saya kene tulis sesuatu. Besok saya ada paper untuk final. Tapi saya tamau study. Paper dan nota sangat beserak atas meja. Yep, saya suka tengok meja saya berserak masa saya study dan masa saya wat asaimen. Sebab bila meja berserak saya rasa macam saya betul-betul sedang struggle wat keje or study. Saya sedang tension sekarang. Saya sedang ber-ym. Dan hati saya sedang marah. Saya kesian dengan orang yang saya sedang ym. Tapi saya tabbley tipu yang saya geram dengan orang tu.

Kat luar sana, sebok je orang dok drill-drill pasang besi untuk wall climbing. Bising tau tak. Nape la pilih time final exam cenggini untuk pasang semua tu. Cuti nantikan ada. Bunyi ketok sana ketok sini. Drill sana drill sini. Kang kene drill cam harnab baru tau. Time kecamok macam ni la rumet balik umah adik. Rumet, sayep perlukan kamu sekarang. Saya nak kamu teman saya ke toilet sebab saya takot nak lalu foyer tu.

Tiba-tiba saya rasa hidop saya sangat tak best bila compare dengan orang lain. Betul manusia tappenah puas dengan apa yang dia ada. Begitu juga saya sebab saya pon bergelar manusia. Saya rasa tak puas dengan banyak benda: saya nak laptop baru sebab lappy saya ni da nak patah. Tapi mengenangkan dia sangat bejasa meneman saya wat asaimen since my diploma’s days dulu, maka saya kembali sayang dia. Hurm. Bila pikir-pikir, macam tu je benda yang sayep tappuas ati. Maka, saya ubah fikiran lah. Saya berpuas ati dengan idop saya. Walaupun saya tengah facing dengan baaaanyak masalah sekarang ini, tapi saya masih oke. (Dan ternyata entri ini jelas membuktikan yang saya tak stabil; hormon, mental, perasaan) Kalau saya diminta berjalan pada satu garisan yang lurus, mesti saya ke kanan, then ke kiri, then saya pusing belok-belok sikit. Then saya masok longkang. Padan muka. Wah. Benci pada perasaan ini. Rumet. I nid you now. I really do. Pliz kambek soon. I nid you to be around. Dan saya takot nak lalu foyer itu.

WAW. Da pukol satu lebey. Study belum jugak2 abez. Sekarang saya perlu fokus. K. Daaaa. (Tapi rasa macam nak tulis lagi. Ona.. Study!)

ona: oke~

::::harap hormon saya kembali stabbbbil dengan segera, sesegera mee segere:::::

November 4, 2009. 'em-ti'em', familia, kotak hati kecil. 11 comments.

~~~why

“A phrasing that’s a single tear
Is harder than I ever feared
And you were left feeling so alone
Because these days aren’t easy
Like they have been once before
These days aren’t easy anymore
Why do you do this to me?
Why do you do this so easily?

You make it hard to smile because
You make it hard to breathe
Why do you do this to me?
To me, to me, to me”

::credit to lur::

November 3, 2009. campus life, incik hati, kotak hati kecil, melankolik. 2 comments.

~~~tips tension

Motivasi Diri

Kita memerlukan sesuatu yang boleh menjadi daya pendorong atau motivasi untuk melakukan sesuatu pekerjaan.

Kalau pelajar yang ingin berjaya tentu memerlukan motivasi diri untuk mencapai kejayaan.

Bagi seorang pekerja pula, tentu memerlukan motivasi untuk melakukan pekerjaan dengan baik…tambahan pula perlu melakukan kerja yang sama setiap hari. Tentu bosan akan muncul jua di dalam hati.

Di bawah ni ada beberapa tips yang boleh kita praktikkan untuk motivasi diri..

1. Rancangkan dahulu apa yang perlu dibuat dan tetapkan matlamat.

1

2. Senyumlah selalu..senyuman boleh menenangkan jiwa dan juga sebagai sedekah.

2
3.Dapatkan rehat dan tidur yang berkualiti.

3
4. Jangan membahayakan diri sendiri atau menzalimi diri.

4
5. Binalah persahabatan yang erat dan saling menyayangi.

5
6. Sesekali hiburkanlah hati sendiri dengan melakukan apa yang diminati.

6
7. Tonjolkan penampilan diri yang menarik dan kemas. Sesekali bergaya, apa salahnya.

7
8. Kawal berat badan anda dan jangan terlebih makan..takut jadi obes pula.

8
10. Lakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh bagi mengetahui tahap kesihatan diri.

10
11. Tenangkan fikiran dan relaks sekejap.

11

12. Mandi setiap hari… jangan malas mandi tau !

12
13. Jadilah diri sendiri (bukan orang lain) dan berbanggalah dengan kemampuan diri.

13
14. Jangan menunjuk-nunjuk atau alim-alim kucing.

14
15. Yang paling penting, sentiasalah berdoa kepada Allah.
16

ENJOICE!!!

November 2, 2009. Uncategorized. 8 comments.

besday.of.my.kakak.sulung

Today i will sit for my 3rd paper of final exam

Until now, i still don get my sleep

Struggle for this paper ‘DCE 3603: Managing Professional Training’

‘Bersengkang mata’ just to memorized all those notes

I didn’t do well on my 1st test

So i need to double up my effort to ensure i can cover the marks that i lost

Right now I really miss my family evendoh i just met them yesterday

Mummy told me a good news about my sister, a very2 good news (wink ^.^)

I pray for ur happiness my sis, coz u are the only sister i have

And today, is your 25th birhtday

I wish the greatest happiness coming tru your life with your lovable person around you

I lurve my sister 🙂 Hepi bday again!

page2e

:: sori i can’t celebs it wif u, got paper maaaa ::

November 2, 2009. campus life, familia, friends, kotak hati kecil. 6 comments.

~~~berbekas.

Apa yang berlaku masih berbekas lagi pada hati

Puas cari punca untuk memaafkan tapi hati ini belum boleh menerima apa yang dilakukan

Sangat tak sangka. Sangat tak diduga

Dia jentik aku dengan isu yang sedang sensitif

Dia cungkil kesabaran aku dengan isu ruang lingkup keje aku

Dia cabar aku dengan perkara yang aku pesan ‘jangan bitau pada mereka dulu’

Dia fikir isu itu mungkin kelakar

Dia fikir dia layak untuk bermain dengan isu itu sebab dia ada kuasa

~~~~~

Dulu dalam hati ini aku anggap ianya belum kukuh, ternyata kini ianya makin rapuh

Lepas ini, kalau nak bagitau pada mereka, bagitau lah. Sebab itu yang kamu nak kan?

October 31, 2009. kotak hati kecil. 8 comments.

Habok.Sawang=Da.Bersih.Da

Memandangkan bos aku da bising, katanya tempat ni da behabok. Kene kemaskan. Maka, aku menurut perintah. Bukan apa, masa jadi halangan. Gara-gara lambakan asaimen. Sekarang ni 6 asaimen da anta. Tinggal lagi dua. Satu group-mate Akasia dah tolong combinekan tadi. Maaf kawan-kawan. Sekali lagi saya tak dapat nak involve sebab saya ada tanggungjawab lain. Maaf. Maaf sangat.dan.Terima kasih. Terima kasih sangat.

Hari ini, segala yang ada dalam kepala aku berkecamok. Dalam hati pon begitu. ‘M.A.S.A.L.A.H.’ Aku suka kamu, sebab kamu boleh mematangkan aku. Kamu juga boleh buat aku menilai manusia lain. Saat aku tengah pening dengan masalah yang datang tanpa belum ada jalan penyelesaian, aku dapat extra masalah. Yang makin mengkusutkan keadaan. Dapat ugutan untuk bitau mak. Mak sapa? Sapa-sapa la. Sangat aku tak sangka. Andai perhatian yang diminta, itu bukan masanya. Sangat-sangat bukan. Andai dia fikir itu satu gurauan, dia silap. Sangat-sangat silap. Andai dia fikir itu rajuk, itu bukan rajuk. Sangat-sangat bukan.

Aku ingat itu satu pemulaan baharu. Tapi itu mungkin petunjuk. Buka mata. Buka hati. Buka minda. Aku juga sudah penat.Jangan penat aku bertukar jadi fedap. Bila itu berlaku mungkin segalanya da terlambat. Atau mungkin da terlambat? Tanya pada hati.

silentmonologue: aku baru tau ada lagi masalah baru. aku da makin tak tahan. Tuhan, tolong. aku bukannya kuat untuk hadapi suma ni.

October 30, 2009. 'em-ti'em', campus life, friends, incik hati, kotak hati kecil, melankolik. 6 comments.

~~~saya ada boypren baru

Saya nak bitau

Saya ada boypren baru

Ye! Boypren baru

Dia sangat special, tp dia sensitif sbb dia mudah di-touch

Da lama saya nak tukar boypren saya ni

Tapi tak jumpa yang bekenan

Kawan-kawan yang tolong saya cari boypren ni pon da bahagia dengan boypren masing-masing

Tapi saya masih terus memilih dan mencari

Sebab saya ni cerewet

Nak lain daripada yang lain

Tapi hari sabtu lepas, saya telah disatukan dengan boypren baru saya

Saya rasa sangat hepi

Sekarang ni bila saya tengok boypren baru saya, mesti saya senyum

Sebab saya sayang dia

Sebab saya suka dia

Saya harap dia setia dengan saya

Sekarang kawan-kawan saya tak boleh kutuk saya

Sebab boypren baru saya da boleh ‘gigi biru’

Saya tak sabar nak tunjuk boypren baru saya dengan kakak dan adik saya

Kerana mereka mesti jeles (jeles ker?)

Hurm..k la. Saya nak melayan boypren saya plak.

Incik Nokia 5800 bin Abdullah

October 21, 2009. campus life, for fun, friends, incik hati, melankolik. 18 comments.

« Previous PageNext Page »